Nyhedsoverblik for 2019

Alt klappede på årets Musikweekend

Musikskoleelever i alle aldre var i weekenden samlet for at hygge og spille

Stamp, klap, bum bum, klap!
 
Fede stomprytmer, samarbejde, koordinering, klappeøvelser og mange grin. 
Sådan startede Odder Musikskoles Musikweekend på Vestermarken. 
 
Rundt om et lille bord sidder tre unge og arbejder med nogle noder og en sangtekst, som de skal synge på deres musikhold. Et Beatles nummer. 
 
Alfred Jespersen på 14 år har aldrig været med på Musikweekenden før.
 
“Men jeg har en ven, som spiller trompet og en storesøster, som også spiller og de har begge anbefalet det.”, fortæller han og kigger videre på Beatles’ “All you need is love”.
 
Malthe Bjørner Pedersen på 12 år ligger noderne fra sig og tilføjer: 
“Jeg har heller ikke været med før. Jeg tænkte, der nok var nogen, som jeg kendte, men jeg vidste det ikke. Det er rigtig hyggeligt og selvom vi lige er startet, kan jeg allerede synge love love love.”, smiler han.
 
12-årige Victoria Gregersen var også med sidste år: 
 
“Der var det bare mega sjovt. Så jeg var slet ikke i tvivl. Jeg skulle bare med igen i år.”
 
Sådan var der flere, der havde det, for over 60 musikskoleelever og lærere mødte fredag eftermiddag ind til et par dage fulde af samvær og musik. 
Alle eleverne blev fordelt på forskellige workshops, hvor de sammen skulle spille og arbejde med nogle numre, som så skulle præsenteres til en afsluttende koncert lørdag eftermiddag. 
 
“Rytmen er lidt langsom”, lyder det bag fra trommesættet i hjørnet. 
 
“Det er rigtigt. Det går lidt langsomt her i starten, det er, fordi vi lige skal øve det og finde hinanden. Det er forskellen på trommeslagere og blæsere”, siger musiklæreren anerkendende med en smil på læben til den lidt utålmodige gut bag highhatten. 
 

Alle kan være med 

Musikweekenden er for alle både store og små. Alle instrumenter kan deltage og bliver fordelt efter niveau, så alle kan være med både nybegyndere og øvede. 
 
“På Musikweekenden får alle mulighed for at lære sig selv og sit instrument bedre at kende. Men fællesskabet er meget vigtigt både i pauserne, når vi hygger os, men i særdeleshed, når vi spiller sammen. Lytter til hinanden og udvikler os sammen.”, fortæller musikskoleder Steen Hattesen. 
 
“Jeg har glædet mig meget, til den energi der kommer, når man spiller sammen med andre, man ikke kender.”, fortæller 14-årige Alfred Jespersen og fortsætter:
“Torsdag var jeg til koncert på Odder Gymnasium med Danish Youth Jazz Orchestra og så glædede jeg mig bare ekstra meget til Musikweekenden! Når man spiller sammen, får man helt kuldegysninger og en følelse af man er helt synkroniseret.”
 
Når den lækre aftensmad fra Madhimlen og den sidste øver spillet, så er det tid til underholdning, hygge og sjov.
 
“Jeg har faktisk set mest frem til aften aktiviteterne”, griner Victoria Gregersen” og forklarer: “De forskellige workshop-hold skal lave noget underholdning. Sidste år lavede mit hold Limbo og det var bare rigtig sjovt.”

Videoer fra Fedt & Kesters hyldestkoncert

Billeder fra LMS Musikfestival 2019

Soundmap Odder Soundwalk

Nyt kunstværk - en gratis lydvandring for alle!

Vi er i Odder Musikskole så stolte, for Nordea-Fonden og Statens Kunstfond - Huskunstnerordningen - har begge doneret 30.000 kroner til projektet Soundmap Odder.

Og nu er vi klar til at præsentere resultatet!

En lydvandring på fodboldbanen ved Spektrum Odder - som er et blivende kunstværk, som alle borgere, besøgende, turister og så videre - små som store - kan opleve!...
Både nu hvor Odder Kommune i næste uge sammen med Horsens Kommune er værter for verdens største børnemusikfestival “LMS Musikfestival”, som Levende Musik i Skolen har skabt - men også i tiden efter for det er en blivende gave til kommunen!

Det er lydkunstneren Hans Sydow, som sammen med musikskoleeleverne og -lærerne har arbejdet tæt sammen om at skabe lydkunstværket til os alle.
Og nu er det helt klar til, at I går ud og oplever det!

Soundwalken består af en række korte instrumentportrætter, fortalt af musiklærere og elever fra Musikskolen samt borgere fra byen.
Sammen skaber vi et lydportræt af Odders musikalske DNA!

Du kan gå lydvandringen alene, med dine venner, din klasse, dine familie eller dit fodboldhold! Det er bare med at komme af sted!

Det er gratis!

Det er nemt!

Det er for alle!

Det er fedt!

Her kan du læse vejledningen, så du nemt kan komme i gang.Nu skal du bare downloade app’en - tage høretelefonerne på og så er det bare med at komme af sted!

Vi glæder os meget til at se jer gå rundt på banen og ikke mindst til at høre, hvad I synes!

Fedt & Kesters øvedag

Lærerorkesteret er i fuld gang med at øve til den store hyldestkoncert!

Fedt & Kester øvede fredag alle de kendte sange og numre, som skal spilles mandag den 30. september kl. 19.30 i Pakhuset Odder, når Musikskolen spiller deres store hyldestkoncert, som et åbningsevent af børnemusikfestivalen "LMS Musikfestival".

Koncerten er en hyldest til Kim Larsen og Benny Andersen og det bliver numre som “Rabalderstræde” og “Hilsen til forårssolen”, de mange publikummer kan høre. 

Vi glæder os til en hyggelig og festlig aften fuld af fællessang og god musik.

Se billeder fra øvedagen her!

Hyldestkoncert med Fedt & Kester

Odder Musikskole hylder Kim Larsen, Benny Andersen og fællessang ved en stor koncert i Pakhuset

Som opstartsevent til den store "LMS Musikfestival 2019", som Odder sammen med Horsens Kommune er værtsby for i oktober, har vi arrangeret en stor hyldestkoncert. 

Vi vil hylde to af Danmarks største nationalskjalde - Kim Larsen og Benny Andersen - og det gør vi ved en koncert fuld af god musik og fællessang mandag den 30. september kl. 19.30 i Pakhuset Odder.

Lærerne i Fedt & Kester

Vores dygtige lærerteam er for første gang samlet i et orkester - Fedt & Kester - og de vil præsentere alle de kendte, skønne sange gennem forskellige arrangementer og musikalske genrer. 

Koncerten er for alle! Billetterne kan købes for 150 kroner i Kvickly Odder! Der er kun 150 billetter til salg i alt!

Vi glæder os til en aften fuld af musik, nostalgi, sang og fællesskab!

Banner for Fedt & Kester ved Pakhuset

Videoer fra Sommerkoncerten 2019

Musik og liv i gaden

Odder Musikskole fyldte Odder midtby med masser af god musik og mennesker!

Torvet foran Central Hotellet var lørdag lavet om til en udendørs scene, hvor Odder Musikskole spillede deres Sommerkoncert.

Nybegyndere, øvede, solister, orkestre, kor og bands præsenterede de mange fremmødte publikummer for alt fra “Min kat den danser tango” til Stevie Wonders “Sir Duke”.
 
Tørvejr og musik til maden 
Solen skinnede skønt fra starten og gennem hele første del af koncerten. Vejrguderne holdte regnen væk, men sendte et mere frisk og køligere pust afsted til anden del. 
Men trods det var koncerten virkelig flot besøgt og mange forbipasserende stoppede op for at lytte til musikken. 
På altanerne havde flere også taget plads for at nyde, at de i dagens anledning havde super gode koncertpladser og gæsterne på Torvets pizzeria nød også musik til maden. 
 
Repertoiret bød på numre, som var skrevet af musikskoleeleverne selv, jazz, big bands og gadeoptog med alle blæserne. 
Musikskolens Venner solgte popcorn, kaffe og kage. Masser af lækre kager. 
Stemningen var rigtig god og publikum var med lige fra start til slut.
 
Odder Musikskole spiller altid Sommerkoncerten forskellige steder for at sætte spot på nye steder i kommunen. 
I år ville Musikskolen gerne bakke op om kommunens byfornyelsesplan. Målet var, at skabe liv i byens centrum og det lykkedes til fulde. 
Her kan du se alle billederne fra Sommerkoncerten 2019!

Videoer fra An Odder Bands Skoleturné 2019

Billeder fra An Odder Bands Skoleturné 2019

Nytårskoncert 2019 videoer

Her kan du se eller gense flere numre fra Nytårskoncerten 2019!

Vi har lagt alle numrene ind på vores Youtubekanal - så du har mulighed for at høre hele koncerten.

Vores musikskoleelever spillede så meget god musik og vi har udvalgt et par af numrene her!

Nytårskoncerten 2019 blev spillet under overskriften "Musik der holder vand" og vi lagde ud med et lille uvejr!

Odder Marimbas ville gerne spille et nummer, som ikke umiddelbart indeholdte noget med vand...og så må man jo være kreativ!

Vi havde et stort klassisk ensemble på scenen - her kan du høre Händelorkesteret!

Ghil, Thor og Mathias spillede Eric Claptons "Tears in Heaven" og det fik vandet frem i flere øjenkroge.

Vores store afsluttende fællesnummer var selvfølgelig Danseorkesterets "Regndans"!

Normalt slutter vi af med masser af rytmer, fest og glæde. Men i år ville vi gerne prøve noget nyt, så vi sluttede af på en mere enkel måde - hvor vi lod musikskoleeleverne, et klaver og Kim Larsens "Som et strejf af en dråbe" så alene...og det blev så fint!

Vil du se alle billederne fra Nytårskoncerten 2019? Så hop over i Galleriet og se dem her! Og hvis du ikke selv var tilstede, har du også mulighed for at læse denne reportage!

Man kan regne med Odder Musikskole

Vi spillede vores store årlige galla Nytårskoncert!

“Dryp, dryp, dryp! Hvad er det, der regner deroppe i det blå? Hvad er det, som skibene sejler på? Det er vand, vand, vand, vand - helt almindeligt vand!”

Sådan sang over 100 musikskoleelever fra scenen, da tæppet fredag aften gik fra og Odder Musikskoles store Nytårskoncert 2019 gik i gang! 
 
“Min søn skulle i dag aflægge sit lægeløfte og det var derfor usikkert, om jeg kunne nå frem i tide til at byde velkommen! Men jeg nåede det! Odder Musikskole er jo også mit barn, så det har i sandhed været en dag fuld af glæde og stolthed”, fortæller Odder Musikskoles leder, Steen Hattesen. 

Guitar-trioen spiller "Tears in Heaven" til Nytårskoncerten 2019
Guitar trioen med Thor, Ghil og Mathias spillede "Tears in Heaven".

Stort fremmøde

Under sin velkomst kunne han kigge ud over en fyldt Multihal. Over 500 publikummer var nemlig mødt op for høre Nytårskoncerten. 
 
“Vi mærker altid en stor opbakning og det glæder os meget! Jeg havde besluttet, at jeg  ikke ville nævne ordet håndbold, men det rører os selvfølgelig endnu mere, når vi ved, at der nærmest samtidig spilles en af de vigtigste VM landskampe. Så jeg er oprigtig beæret over at se så mange mennesker”, siger Musikskolelederen. 
 
Aftenen bød på alt fra et klassisk Händelorkester til det mere syrede, som bandet Acid leverede iført Bermuda shorts og Hawaii skjorter. 
I Odder Musikskole går de meget op i, at eleverne selv får mulighed for at byde ind med egne idéer og sange. 
En af de større sangelever, Andreas Kovac, spillede sammen med to andre et af sine egne numre. Og inden han gik i gang, takkede han Musikskolen for netop den mulighed. 
 
“Det er vigtigt, at vores Nytårskoncert er for alle. Vi vil gerne, at alle får ejerskab i koncerten og føler, at de er med til at skabe både rammerne og indholdet”, forklarer Steen Hattesen.

Odder Gardens trommekorps spiller med vand på trommerne

Odder Gardens trommekorps spillede med vand på trommerne.

Stemningsfuld afslutning

En velourkjole blå som havet, sølv sko og et matchende paillet bælte glimtende, som et oprørt havs skumtoppe! 
For andet år i træk var aftenens konferencier musikskolelærer, Annette Folsach. Hun præsenterede den gode musik, vandede vittigheder og fakta i stride strømme. 
Det tager selvfølgelig altid noget tid, når over 100 børn og unge skal på scenen på én gang. Det vil få selv den bedste konferencier på dybt vand, men ikke Annette Folsach. 
Hun satte sig i spotlightet ved klaveret og sang en vandet medley uden stop i over seks minutter og da hun sluttede af på “Imellem Esbjerg og Fanø” var alle på plads og det store fællesnummer “Regndans” kunne gå i gang. 
 
“Vi plejer at slutte af med alle instrumenter og rytmer i spil. Men i år ville vi gerne prøve noget andet. Vi havde derfor sat vores lærer, Jonas, ved klaveret og sammen sang vi Kim Larsens “Som et strejf af en dråbe”, mens det store publikum tændte stjernekastere. Det var så fint”, slutter en tilfreds musikskoleleder. 

Billede af guitarist i sort hvid
Både små og store musikskoleelever deltager i den årlige Nytårskoncert.
 
*Fotograf Christian Lund
Hvis du vil se alle de gode billeder, finder du galleriet for Nytårskoncerten 2019 her!

Nu starter Odder Kulturforening

Torsdag den 31. januar ser en ny forening dagens lys. En kulturforening for alle, som vil være med til at gøre kulturområdet i Odder til noget helt særligt.

Hver især kan vi gøre en forskel, men sammen kan vi skabe forandring

Kulturrådet ønsker, at forene alle de gode kræfter, der findes i kulturlivet, så vi sammen kan arbejde for, at du som kunstner, musiker, forening eller institution, får de bedst mulige rammer, til at skabe kulturelle aktiviteter og oplevelser i hele Odder Kommune.

Vi tror på, at vi er stærkere sammen. At vi i fællesskab kan støtte hinanden i at skabe, udvikle og udføre mange flere, mere sammenhængende og bedre kreative og kulturelle tilbud. At vi kan skabe noget, hvor folk, børn og unge får bedre muligheder for at udfolde sig kulturelt.

vi ønsker med Odder Kulturforening at skabe et stærkt talerør for kulturen. Et talerør hvor vi, sammen med dig kan sætte dagsordenen for udviklingen af kulturlivet. 

Børne, Uddannelses- og kulturudvalget har givet foreningen 250.000 kr. til kulturudvikling. Det er nu kulturforeningens ansvar, at fordele pengene, til projekter, vi i fællesskab bliver enige om, vil gøre noget godt for kulturlivet i Odder. Til kulturen - Fra kulturen.

Se hele invitationen 

Der bliver afholdt stiftende generalforsamling

Torsdag d. 31. januar fra. 18.00 - 21 i Kulturkøkkenet, Vitapark.

Her håber Kulturrådet på, at se så mange som muligt, som er interesseret i kulturområdet. 

Du skal være medlem af Odder Kulturforening, hvis du kan svare bekræftende på nogle af de følgende spørgsmål:

  1. Jeg er optaget af, at vi har et bredt, varieret og aktivt kulturliv i Odder kommune.

  2. For mig er det vigtigt, at kulturen og de kreative erhverv, bliver prioriteret lige så højt politisk, som andre områder. 

  3. Jeg synes, det er værdifuldt at dele viden, erfaringer, ideer og projekter med andre. 

  4. Jeg vil gerne have indflydelse på, hvordan vi bruger midlerne til kulturudvikling.

  5. For mig er det vigtigt, at kulturen og kulturlivet har nogle ordentlige rammer og betingelser. 

  6. Jeg synes, at alle mennesker i Odder Kommune, skal have mulighed for at være kreative og opleve kultur. 

  7. Det er vigtigt for mig, at kultur også tænkes ud i landbyerne. 

  8. Jeg er udøvende kunstner, eller kulturinstitution, kulturforening, kulturaktør, eller på anden måde aktiv i kulturlivet.

Video om børnemusikfestivalen "LMS Musikfestival 2019"

Nu skal du se og høre noget fedt!

Hvis du bor i Odder eller Horsens Kommune så skal du uden tvivl se den her video! Alle andre må selvfølgelig også gerne se med!

For den fortæller nemlig om ALT det fede, som begge kommuners mange skolebørn kommer til at opleve næste år, når vi er fælles værtsbyer for Levende Musik i Skolens store børnemusikfestival “LMS Musikfestival 2019!”

Så læn dig tilbage - nyd videoen og glæd dig til oktober næste år!