Nyhedsoverblik for 2020

Portræt af Kristina Viktoria Ditlev

Odder Musikskoles informationsmedarbejder

Hvem er hende der, der altid kravler rundt nede på gulvet til alle Odder Musikskoles koncerter?

Hende, som kryber langs væggen, som står på taburetter, bag buske og interesserer sig særligt meget for både børn og voksne - mens hun går rundt med et kamera eller en iPhone, som ofte skjuler halvdelen af ansigtet?...Det er også hende, som fører ordet på både Facebook, Instagram, Youtube og hjemmesiden.
Og som sørger for, det hele sker i en god tone.

Ja, I kender mig jo sikkert godt. Men I tænker måske ikke så ofte over, hvem det nu egentlig er - hende informationsmedarbejderen der...

I Odder Musikskole deler vi løbende portrætter af alle os, som arbejder her, så I bedre kan lære os at kende.
Og i dag blev det så min tur til at fortælle om mig selv

𝗟𝗲𝗱𝗲𝗿 𝗮𝗳 𝗳𝗮𝗿𝘃𝗲𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻𝘀𝗮𝗳𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻
Jeg hedder Kristina Viktoria Ditlev og er 36 år gammel.
Min mand og jeg bor her i Odder med vores to drenge - Otto og Hugo - som begge spiller trompet i Musikskolen - og så bor vi faktisk sammen med min mor.
Så I kan tro, der er gang i den hjemme i vores tre-generationers-hus.Vores drenges helt store interesse er Lego og da jeg er et kæmpe legebarn, det er min mand i øvrigt også, så går vi aktivt ind i den del af familielivet og har derfor accepteret, at drengenes interesse med tiden er vokset “lidt” ind på vores område.
Så vi har faktisk givet næsten en tredjedel af stuen til en lille Legoafdeling.Og så ville man måske tro, at jeg også havde indflydelse på byggeriet og en lille smule medbestemmelse på idéerne.
Men mærkeligt nok er der ikke flertal for, at jeg byder ind på den del, så jeg står mest for sorteringen af klodser i farver.
Man kan vel sige, at jeg er en form for leder af sorteringsafdelingen og det er jeg faktisk ret god til!
Jeg synes egentlig, det kan være temmelig afstressende sådan at sidde og sortere klodser om aftenen.
Så slår jeg hjernen lidt fra - og så sætter vi en god Podcast på - imens drengene bygger og jeg sorterer, så det står om ørerne på os...

𝗝𝗼𝘂𝗿𝗻𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗼𝗴 𝗰𝗮𝗺𝗽𝗶𝘀𝘁
I hele sommerperioden fra maj-juni afhængigt af vejret og til august bor vi alle sammen i campingvogn på den lille lokale campingplads ved Saksild Strand, som hedder “Arbejdernes Feriehjem”.Den ligger helt ned til vandet og vi elsker bare det sted og den ro vi får, når vi er ved vandet og stranden.
For selvom vi stadig går i skole og på arbejde i perioden, så føles det faktisk, som om man er på ferie samtidig.
Når vi kommer hjem fra arbejde, smutter vi i badetøjet og så er det bare ud i havet enten på vores sup boards eller bare for at snuppe en almindelig dukkert.
Og som I kan se på billedet er det ren afslapning - for nogen mere end for andre...Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.
Min praktiktid havde jeg på NORDJYSKE Medier i Aalborg, som er et flermedielt mediehus, hvor man som praktikant fik en fantastisk mulighed for at afprøve forskellige genrer og medier.
Jeg var både på en lokalavis i Aars, jourhavende på nettet, reporter på 24-Nordjyske tv-stationen og på samfundsredaktionen.

Jeg var faktisk også med til at vinde Kravlingprisen sammen med alle Nordjyskes praktikanter for vores projekt “Børn på kanten”.
Det er en pris, som tildeles årets bedste projekt blandt alle journalistpraktikanter og er praktikanternes svar på “Cavlingprisen”.
Det var så fedt at være et sted, hvor vi fik lov at være en del af noget så stort. Efter jeg blev færdiguddannet har jeg været på forskellige medier blandt andet Odder Avis i en kort periode.

𝗠𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹𝗲 𝗽å 𝗻𝗼𝗱𝗲𝗽𝗮𝗽𝗶𝗿𝗲𝘁
Jeg er ansat i Odder Kommune 12 timer om ugen i et fleksjob.
Grunden til at jeg har fleksjob, er fordi, jeg har ADHD.
Du har måske hørt om den diagnose eller kender nogle, som har den.

Ofte så er den forbundet med ord og sætninger som “krudt i bagi”, “hyperaktivitet” og “masser af energi” - sådan er det også for nogle.
Men for mig kommer min ADHD til udtryk som en træthed, så der sker faktisk det, at jeg meget hurtigt bliver udtrættet.
Jeg har ekstremt mange idéer og jeg arbejder ekstremt hurtigt med mine opgaver.
Men min energi - mit batteri - slipper hurtigere op. Derfor er jeg så heldig, at jeg fik tilkendt fleksjob og fandt det perfekte match med Odder Musikskole, hvor jeg nu har været i næsten fire år!

Jeg elsker ord og jeg elsker gode historier.

Når jeg skriver, forsøger jeg at skrive, så læserne kan smage, føle, se, høre og mærke det, som jeg gerne vil fortælle - så jeg får alle med.

Det er vigtigt for mig, at alle føler sig tilpas ved den måde, vi deler billeder, videoer og andet indhold på her i Odder Musikskole.
Så jeg gør meget ud af at sikre en god kontakt med både børn, forældre og alle mine kollegaer - så alle føler sig som en del af mit arbejde.
Det er noget, vi alle gør sammen. Vi fortæller sammen om vores musikskole. Det synes jeg, er virkelig vigtigt!

Nu er det jo så altså en musikskole og jeg kan ikke spille på et eneste instrument. Så min rolle er derfor lidt anderledes.

Når jeg tænker på det, så forestiller jeg mig et nodepapir, hvor jeg ligesom er nogle af stregerne...

Det er ikke mig, der skaber de smukke toner og lyde.
Men jeg er alligevel lidt med til at komponere...

I øvrigt kan jeg altid høre rytmer og melodier, når jeg skriver på mit tastetur.

Jeg skriver altid ud fra og bygger altid mine tekster op efter en særlig rytme, som jeg fornemmer i sproget og i mig selv.
Det er svært at forklare, men det kan ligesom bare mærkes...
En Kort. Kort. Laaaaang. Hurtig. Hurtig. Stop.
Et Hop.
En meget lang sætning med lidt faktuel information. Klik. Klik. Klik. Lang. Kort.
Lang. Lang. Kort.

Kan I høre det?
Det er jo også en slags musik...

Fire elever til trommestævne i Silkeborg!

Og de gav den gas med alle de andre musikskoleelever

I lørdags var fire af vores trommeelever med til et trommestævne i Silkeborg. De var 16 musikskoleelever i alt, som fyrede den af på trommerne - og hør dem lige - er de ikke bare gode?! 

Alle eleverne havde deres egne trommesæt med til Den Kreative Skole i Silkeborg, som afholdte trommestævnet i samarbejde med os, Horsens Musikskole, Kulturskolen Skanderborg og Kulturskolen Hedensted.

Og så gav eleverne den ellers bare gas!

Hilmer går i søvne for fuld udblæsning!

Øvelse gør mester og her går det rigtig stærkt

Hilmer er 11 år - faktisk snart 12! Og han spiller trækbasun.

Efter sommerferien startede han i An Odder Band og det går bare super godt!

Her er han i gang med at øve “Sleepwalk” - så han er klar til at øve med resten af orkesteret, næste gang de mødes.

Vil du lære at spille cello?

Så er vi og cellolærer Andreas Restorff klar til at byde dig velkommen

De bedste Spirrevipper

Bogstaver og Hawaiianske toner fyldte lokalet, da børneholdet sidst spillede sammen

Vi har bare de bedste Spirrevipper her i Odder Musikskole. De 4-5-årige er vores ældste børnehold og de er så søde og nysgerrige. Det er skønt at opleve musikken udfolde sig sammen med dem. 

Sidst de var sammen og havde undervisning på Vestermarken, blev der spillet på og leget med både ukuleler og Music Mind Games til stor glæde for både store og små.
De har nemlig deres forældre eller bedsteforældre med og de kan såmænd også godt lide at lege og spille. Det bliver man jo aldrig for gammel til. 

Læs mere om Spirrevipperne her!

I får lige lidt billeder fra vores sidste undervisning:

"Sultans of Swing" guitar jam

Så starter holdet for børn i 0-1 klasse!

Hver tirsdag spiller vi og du kan stadig nå at være med!

Nu starter børneholdet “Sang, dans og spil”, som er for alle børn i 0.-1. klasse.
Det foregår på Vestermarken hver tirsdag kl. 17.50- 18.35 og har du eller en du kender også lyst til at være med, så har vi stadig enkelte ledige pladser.

Vi skal synge nye og gamle sange, danse nye og gamle danse, spille på alle mulige rytmeinstrumenter og lære en lille smule om noder.
På holdet “Sang, dans og spil” sigter undervisningen mod at give eleverne en grundlæggende musik- og rytmeforståelse.
Og så skal vi have det sjovt!

Du kan tilmelde dig her

Star Wars klarinet øvevideo

Hsfo.dk - Farvel: Steen får mere tid til klaveret

Vi har fået ny leder

Kom og syng med i koret

Vil du med i et fantastisk fællesskab fuld af sang og musik?

Den Kreative Skole - nye teaterhold

Nu starter der to teaterhold for alle kommunens børn og unge skuespiltalenter

“Her får man lov til at lege og leve sig ind i en fantasiverden. Udtrykke noget man ikke kan eller må i hverdagen. Her må vi være skøre, grimme, fjollede og over glade.”, fortæller Mariane Siem, som skal undervise på de to teaterhold. 

De to hold bliver for børn i 3.-5. klasse (9-12 år) og 6.-9. klasse (12-15 år). 

Igennem forskellige øvelser og lege skal deltagerne lærer sig selv og hinanden at kende. De skal arbejde med fællesskab, deres stemmer, musikalitet, rytme og bevægelse. 

“De lærer, at være den som alle kigger på. De skal turde, sige ja til at være en del af et fællesskab som finder på. De skal turde selv at finde på og byde ind med deres idéer. Dét giver selvtillid.”, forklarer 52-årige Mariane Siem. 

Stor erfaring 
Mariane Siem er skuespiller og dramalærer og har 20 års erfaring med børneteater. Hun har teatergruppen Aktanten i Aarhus og underviser børn i interaktivt teater og improvisation. 

Mariane Siem

I arbejdet med teater, handler det meget om opmærksomhed, koncentration og samarbejde og det får deltagerne på Den Kreative Skole teaterhold mulighed for at arbejde meget med.

“De lærer at være opmærksomme på helheden - både sig selv, deres medspillere og rummet, som de er i. De lærer at tale højt og vise ting tydeligt - vise, hvad de vil signalere med deres kroppe og gennem deres brug af stemmen.”, forklarer Mariane Siem. 

Laver selv forestilling 
Begge hold slutter med en forestilling, som deltagerne selv er med til at skabe. 

“Jeg ligger meget vægt på at børnene og de unge er medskabende og får ejerskab. Det handler om at få skabt en forestilling sammen. De skal være en del af processen.”, fortæller Mariane Siem, som glæder sig meget til at høre alle idéerne. 

“Vi er jo et helt nyopstartet projekt, så det er selvfølgelig ikke Broadway - med sminkeborde, flere rækker af kostumer og en stor scene. Vi skal være kreative og bruge vores netværk i forhold til materialer og udstyr. Men jeg er sikker på, at når vi mødes og har en fælles interesse for teater og lyst til at udvikle os, så bliver det rigtig godt!”. 

De to dramahold i Odder kommer til at foregå på Parkvejens Skole og vil tage halvanden time per gang. 

Har du fået lyst til at være med, kan du sikre dig en plads ved at tilmelde dig på Den Kreative Skoles side kreativskole-odder.aula.dk 

Muslingerne (0-1 år) starter op igen, når vi har børn nok til et nyt hold!

Nu kan du tilmelde dig Tumlingerne (2-3 år)

Galleri Nytårskoncerten 2020

Videoer fra Nytårskoncerten 2020

Bragende flot Nytårskoncert

Over 100 stjerner på scenen og 1000 stjerner på himlen“Wow! Det er jo for sygt sejt!”

Sådan lød der forskellige begejstrede udbrud blandt både store og små i mørket foran Spektrum, imens den ene raket efter den anden susede mod himlen og spredte sig i et ordentligt brag af guld og glæde.

Anledningen var Odder Musikskoles 10 års jubilæums Nytårskoncert, som blev spillet fredag aften og til sidst fejret med et kæmpe professionelt festfyrværkeri.

Men inden aftenen sluttede af med de tusindvis af glimtende stjerner, som oplyste himlen over Spektrum, så havde Odder Musikskoles egne stjerner lyst op på scenen i Multisalen.

Ny planet 
Årets Nytårskoncert kom virkelig ud på mange forskellige planeter. Der blev gjort stop på en helt klassisk tværfløjte duet, de velkendte planeter An Odder Band og Big Fies Big Band, så gik turen forbi en enormt syret dagdrøm og meget mere, inden det hele sluttede med fællessang og et hav af bølgende stjernekastere.

Der blev faktisk også gjort stop på noget, der vel må siges at være en helt nyopdaget musikalskplanet. 

Odder Gardens dirigent Morten Hougård havde nemlig omskrevet det periodiske system til et nummer, som blev spillet af Odder Gardens orkester og trommekorps.  

Kalder Houston
Aftenens Nytårskoncert blev spillet foran mere end 500 publikummer, som var mødt op for at høre musik under temaet “rummet”. 

Men som bekendt går det ikke altid let med rummissioner. 
Ofte kan man møde modstand og være nødt til at sige de berømte ord: “Houston - we have a problem” og Nytårskoncerten 2020 havde da også et par bump på vejen, inden den fredag aften landede sikkert og en perfekt mission var gennemført.

“Vi savnede to af vores musiklærere. De blev desværre syge lige optil koncerten, men vi har sendt dem mange tanker og spillet så højt så de forhåbentlig også kunne høre os. Jeg er virkelig bare så stolt af både elever og lærere. Alle har de gået de ekstra skridt, været der for hinanden og samlet sig. Det er rørende og når vi så kommer sikkert tilbage til jorden med hjerterne fulde af god musik, så er jeg bare så stolt!”, fortæller musikskoleleder Steen Hattesen. 

Rigtige Venner
Musikskolens Venner er frivillige forældre til musikskoleelever, som gør et stort arbejde for Musikskolen ved at hjælpe til ved deres arrangementer. Til Nytårskoncerten står de for borddækningen og udsmykning af salen. Endvidere sælger de drikkevarer og lækkerier i kiosken og overskuddet går til Musikskolen.

“Vennerne er uundværlige for os. Det er fantastisk, at vi har den opbakning. Når jeg står på scenen og kigger ud over en helt fyldt sal og mærker, hvordan vi altid bliver bakket op af både forældre og lokalområdet, så må jeg altså sige, jeg føler mig meget priviligeret”, slutter musikskolelederen. 

Skulle du sidde og ærgre dig over, du ikke fik hørt koncerten og set fyrværkeriet, så skal du ikke fortvivle. Du kan følge Odder Musikskole på både Facebook og Instagram og alle numrene fra Nytårskoncerten 2020 bliver lagt ind på deres Youtubekanal, så der er stadig en chance for at blive lidt vægtløs.

Fotograf: Mads Nordvig

Se alle billeder i Galleriet her!

Og se videoer fra koncerten her!

Et brag af en Nytårskoncert

10 års jubilæum fejres med stjerner på både scenen og himlen!

"Ta' med os ud i rummet" er overskriften på årets Nytårskoncert 2020, når vi her i Odder Musikskole inviterer alle med til en stjerneaften fredag den 24. januar i Spektrum Odders Multisal.

"Vi har altid stor opbakning fra både forældre og bedsteforældre til vores elever, men mange kommer simpelthen også bare for at opleve den festlige stemning og den gode musik. Vores galla Nytårskoncerter er kendt for at have et meget højt niveau - det er faktisk helt galaktisk", fortæller musikskoleleder Steen Hattesen.

Den musikalske raket er klar til take off kl. 19, hvor publikum skal læne sig godt tilbage i sædet og nyde turen, hvor der undervejs vil blive gjort stop på forskellige genre-planeter, som forhåbentlig vil få de rejsendes fødder til at trampe med i takt og mødes i fælles sang. 

Alle musikskoleeleverne har gennemgået et års træning til missionen og er klar til at præsentere de mange forskellige numre, som de ihærdigt har arbejdet med. 

"Et lille trut for ét instrument. Et stort trut for et helt orkester!" 

Både børn og voksne er velkomne til Nytårskoncerten og det er stadigt muligt at købe billetter på www.odderbilletten.dk eller ved indgangen - alle børn under 15 år og musikskoleelever er gratis. 

𝗘𝘁 𝗯𝗿𝗮𝗴 𝗮𝗳 𝗲𝗻 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁

I Odder Musikskole holder vi altid, hvad vi lover. Så når vi siger, det bliver et brag af en koncert, så mener vi det. 

"Vores store Nytårskoncert har jubilæum i år. Det er 10 år siden, vi startede traditionen med at samle alle vores elever på den store scene i Spektrum og præsentere publikum for alt det bedste - dét som er Odder Musikskole - musik, udvikling, glæde og fællesskab. Og det skal vi markere med manér!", fortæller Steen Hattesen smilende. 

Når alle musikskoleeleverne har lyst scenen op og spredt stjernestøv ved Nytårskoncerten, vil alle publikummer blive inviteret med ud til fodboldbanen ved siden af Spektrum for at slutte aftenen af med et stort festfyrværkeri udført af en professionel fyrværker.

"Det er en drøm, jeg har gået med længe. Og nu skal det være. Det er år 2020, vi har jubilæum, alle har arbejdet hårdt og vores tema med rummet passede jo perfekt - så kan man stå og slutte aftenen af med koncertens stjernestunder i hjertet, imens blikket er rettet mod de farvestrålende raketter på himlen!", slutter han.

Odder Musikskole sætter kurs mod stjernerne

Space Invaders med fuld musik

"Ta' med os ud i rummet" er overskriften på årets Nytårskoncert 2020, når Odder Musikskole inviterer alle med til en stjerneaften fredag den 24. januar i Spektrum Odders Multisal.

"Vi har altid stor opbakning fra både forældre og bedsteforældre til vores elever, men mange kommer simpelthen også bare for at opleve den festlige stemning og den gode musik. Vores galla Nytårskoncerter er kendt for at have et meget højt niveau - det er faktisk helt galaktisk", fortæller Steen Hattesen, som er musikskoleleder.

Den musikalske raket er klar til take off kl. 19, hvor publikum skal læne sig godt tilbage i sædet og nyde turen, hvor der undervejs vil blive gjort stop på forskellige genre-planeter, som forhåbentlig vil få de rejsendes fødder til at trampe med i takt og mødes i fælles sang. 

Alle musikskoleeleverne har gennemgået et års træning til missionen og er klar til at præsentere de mange forskellige numre, som de ihærdigt har arbejdet med. 

“Et lille trut for ét instrument. Et stort trut for et helt orkester!”.

Dette er nemlig en grupperejse. Vi er klar og glæde os til at udforske rummet og musikken med jer.

Både børn og voksne er velkomne til Nytårskoncerten og det er stadigt muligt at købe billetter på www.odderbilletten.dk eller ved indgangen - børn under 15 år og alle musikskoleelever er gratis. 

Mange blæsere i Odder Musikskole

Odder Musikskole ligger på en fjerde plads i Region Midt

Vi har simpelthen bare nogle super seje blæsere i Odder Musikskole.

Og så er vi mange!

Vi er faktisk så mange, at vi i den nyeste opgørelse ligger på en fjerde plads, når man ser på, hvor mange blæsere de forskellige Musikskoler i regionen hver især har.

I Odder Musikskole er vi virkelig stolte, for selvom vi er en lille musikskole, så har vi hele 66 blæsere i denne sæson. Det er bare så flot.