Oversigtsbillede fra koncerten

Bragende flot Nytårskoncert“Wow! Det er jo for sygt sejt!”

Sådan lød der forskellige begejstrede udbrud blandt både store og små i mørket foran Spektrum, imens den ene raket efter den anden susede mod himlen og spredte sig i et ordentligt brag af guld og glæde.

Anledningen var Odder Musikskoles 10 års jubilæums Nytårskoncert, som blev spillet fredag aften og til sidst fejret med et kæmpe professionelt festfyrværkeri.

Men inden aftenen sluttede af med de tusindvis af glimtende stjerner, som oplyste himlen over Spektrum, så havde Odder Musikskoles egne stjerner lyst op på scenen i Multisalen.

Ny planet 
Årets Nytårskoncert kom virkelig ud på mange forskellige planeter. Der blev gjort stop på en helt klassisk tværfløjte duet, de velkendte planeter An Odder Band og Big Fies Big Band, så gik turen forbi en enormt syret dagdrøm og meget mere, inden det hele sluttede med fællessang og et hav af bølgende stjernekastere.

Der blev faktisk også gjort stop på noget, der vel må siges at være en helt nyopdaget musikalskplanet. 

Odder Gardens dirigent Morten Hougård havde nemlig omskrevet det periodiske system til et nummer, som blev spillet af Odder Gardens orkester og trommekorps.  

Kalder Houston
Aftenens Nytårskoncert blev spillet foran mere end 500 publikummer, som var mødt op for at høre musik under temaet “rummet”. 

Men som bekendt går det ikke altid let med rummissioner. 
Ofte kan man møde modstand og være nødt til at sige de berømte ord: “Houston - we have a problem” og Nytårskoncerten 2020 havde da også et par bump på vejen, inden den fredag aften landede sikkert og en perfekt mission var gennemført.

“Vi savnede to af vores musiklærere. De blev desværre syge lige optil koncerten, men vi har sendt dem mange tanker og spillet så højt så de forhåbentlig også kunne høre os. Jeg er virkelig bare så stolt af både elever og lærere. Alle har de gået de ekstra skridt, været der for hinanden og samlet sig. Det er rørende og når vi så kommer sikkert tilbage til jorden med hjerterne fulde af god musik, så er jeg bare så stolt!”, fortæller musikskoleleder Steen Hattesen. 

Rigtige Venner
Musikskolens Venner er frivillige forældre til musikskoleelever, som gør et stort arbejde for Musikskolen ved at hjælpe til ved deres arrangementer. Til Nytårskoncerten står de for borddækningen og udsmykning af salen. Endvidere sælger de drikkevarer og lækkerier i kiosken og overskuddet går til Musikskolen.

“Vennerne er uundværlige for os. Det er fantastisk, at vi har den opbakning. Når jeg står på scenen og kigger ud over en helt fyldt sal og mærker, hvordan vi altid bliver bakket op af både forældre og lokalområdet, så må jeg altså sige, jeg føler mig meget priviligeret”, slutter musikskolelederen. 

Skulle du sidde og ærgre dig over, du ikke fik hørt koncerten og set fyrværkeriet, så skal du ikke fortvivle. Du kan følge Odder Musikskole på både Facebook og Instagram og alle numrene fra Nytårskoncerten 2020 bliver lagt ind på deres Youtubekanal, så der er stadig en chance for at blive lidt vægtløs.

Fotograf: Mads Nordvig

Se alle billeder i Galleriet her!

Og se videoer fra koncerten her!