Nyhedsoverblik for "Corona-Symphonia" 2020-2021

Alt og alle må nu komme tilbage

Så er den sidste del af genåbningen for Musikskolerne kommet og nu må vi det hele!

Fra den 21. maj er al undervisning i Odder Musikskole åben igen.

Det betyder, at vi nu også må have indendørs sangaktiviter og at alle over 18 år også kan være med. Og dem glæder vi os meget til at se igen!

Alle bedes orientere sig om retningslinjerne og det kan man gøre her!

Fløjteelever spiller “Giv os fred”

Horsens Folkeblad kiggede forbi vores genåbning

Vores super seje elever swinger med over 100 andre

Nu spiller det igen for alle

Vi kan nu igen spille sammen med alle eleverne på Musikskolen!

Nu åbner Odder Musikskole igen for undervisning i musiklokalerne og vi glæder os helt vildt til at se og spille sammen med alle vores skønne musikskoleelever.

Det bliver intet mindre end fantastisk!
Odder Musikskole postkort collage 2021

Hvis du har spørgsmål i forhold til genåbningen, er du meget velkommen til at kontakte din underviser. Du finder alle kontaktinformationer til underviserne her!

Du er kan også kontakte vores musikskoleleder Niels Christian på niels.simmelsgaard@odder.dk eller 24 99 75 19

“Hver for sig er vi gode
sammen er vi helt enestående!”

Trompetist på "Badehotellet"

Ny sang fra vores soloelev

Bandet Acid helt i "Frontline"

Sangvideoer for de mindste

Det spiller på afstand

Langt fra hinanden - men tæt om musikken!

Hvem sidder der bag skærmen? Det gør Odder Musikskoles elever og lærere med fløjter, trompeter, guitarer, trommer, celloer og alverdens andre instrumenter.

Fra den ene iPad og til den anden spiller de toner, skalaer og melodier - synger nye sange og gør lige det de plejer - nemlig spiller musik sammen, bare på en noget anderledes måde end vi plejer at tænke om musikundervisning. 

“Der er mange nye elektroniske muligheder, som jeg er blevet bedre til at bruge i undervisningen. Så overordnet set fungerer onlineundervisningen faktisk ret godt. Jeg synes især, det har været sjovt at lege mere med videoredigering, langdistance sammenspil og sådan noget. Det har været en god motivation og vigtig for den sociale del i forhold til kontakten til mine elever,” fortæller musiklærer Carina Blois, som underviser i både fløjte og samspil. 

Kreative fællesskaber

Selvfølgelig ville både lærere og elever helst være i samme lokale. Men ligesom resten af verden, er de også påvirket af Covid-19 og tvunget til at være kreative omkring de fællesskaber, som vi er vant til at mødes i fysisk. For en pandemi skal ikke stoppe hverken fællesskabet eller musikken. 

“Det er rigtig dejligt og vigtigt, at jeg kan blive ved med at se mine elever hver uge, også selvom det kun er online. Det er faktisk ret hyggeligt at komme med “hjem “ i deres stuer og på deres værelser. Jeg kan også mærke elevernes glæde ved at spille musik. Det tror jeg faktisk også, er en rigtig god afveksling i en lidt onlinetrættende hverdag,” siger Carina Blois. 

Det er hendes tværfløjteelev, Nicoline Pedersen Møller, på 16 år enig med hende i. Hun spiller også med i Big Fies Big Band og er studerende på Odder Gymnasium. Hun knokler med at få alle tidens onlineskemaer til at hænge sammen. 

“Jeg værdsætter virkelig, at lærerne er rigtig gode til at være fleksible med undervisningstiderne, nu hvor vi har onlineundervisning på skolen også. Og på trods af det manglende fysiske fremmøde synes jeg stadig, at selve musikundervisningen fungerer, og at der er god interaktion mellem lærer og elev,” fortæller hun.

Her kan du høre Nicoline og Carina spille sammen online. De prøver kræfter med lidt af en Canon sats af Kuhlau:

En lærerig oplevelse

I oktober fik Odder Musikskole ny leder. Det er Niels Christian Simmelsgaard fra Brabrand, som har overtaget posten og han mærker tydeligt, hvordan både eleverne og lærerne denne gang har masser af erfaringer med sig fra forårets lockdown. 

“Det er jo fantastisk at mærke, hvordan alle bare vidste, hvad der nu skulle ske. Selvfølgelig var vi ærgerlige. Men vi tager det også som en oplevelse og der sker faktisk nogle ret interessante ting, når man bliver undervist og underviser på den her måde. Det synes jeg, er enormt spændende, hvis vi også bliver klogere på her under nedlukningen. På den måde har vi også mulighed for at udvikle os og arbejde med nye idéer til den her undervisningsform,” fortæller musikskolelederen. 

Godt nytår - så skal der spilles igen

Velkommen tilbage - vi lægger ud med onlineundervisning og glæder os til igen at få gang i musikken med jer

Kære alle sammen - rigtig godt nytår!

Vi håber, I er kommet godt ind i det nye år.
Odder Musikskole er klar til at tage hul på et nyt og spændende år, når vi igen starter undervisningen op fra næste uge.

Vi lægger ud med onlineundervisning og alle musikskoleeleverne vil blive kontaktet af deres undervisere med information om det rent praktiske.
Efter planen vil vi igen være tilbage i musiklokalerne den 18. januar.
Har I nogle spørgsmål, er I altid velkommen til at kontakte vores musikskoleleder Niels Christian på mobil 24 99 75 19

Ea spiller det vildeste marimbanummer!

Vi starter onlineundervisning!

På grund af stigende Coronasmitte lukker Odder Musikskole og overgår i stedet til hjemmeundervisning

Kære elever og forældre i Odder Musikskole

Så skete det desværre igen!

Som de fleste af jer sikkert har hørt, er der indført yderligere restriktioner på grund af den øgede Coronasmitte i samfundet.
Det betyder, at Odder Musikskole er lukket for fysisk fremmøde fra i dag fredag den 11. december kl. 16 til og med søndag den 3. januar 2021.

Vi er helt vildt kede af, at vi ikke kan mødes fysisk med jer alle - dyrke fællesskabet og sammen spille julen ind - men vi ved, I alle vil holde liv i musikken derhjemme!

Vi har dog stadig onlineundervisning!

Fra på mandag den 14. december vil al undervisning foregå online.

De enkelte undervisere vil kontakte deres elever direkte med information om, hvor og hvordan onlineundervisningen vil foregå.

Og heldigvis har de fleste både undervisere og elever prøvet det før - så vi er sikre på, at overgangen til online nok skal gå godt!

Vi håber alle på, at vi i 2021 kan spille en masse musik og koncerter sammen, så fællesskabet om musikken kan blomstre og vokse sig stærkt!

Med venlig hilsen
Odder Musikskole

Vi hylder dansk musik og danske kunstnere!

Vores elever har lavet små videoer for at fejre de skønne melodier, tekster og komponister - alle de danske musikalske kunstnere

I uge 44 er det Spil Dansk Ugen og det bakkede vi op om i Odder Musikskole ved at hylde den danske musik og de danske kunstnere.
Derfor lavede flere af vores musikskoleelever små videoer med danske numre og kunstnere. Nogle havde sågar selv skrevet sange - og så bliver det jo ikke mere dansk musikskole kunstnerisk!

Se og lyt med her! 

Og er du elev her i Musikskolen og tænker, at din video også skal med - så kan du stadig nå at sende den til vores informationsmedarbejder - Kristina Viktoria Ditlev 

Du finder alle videoerne i vores Spil Dans Ugen elevvideo-Galleri her!

Covid-19 update - vi spiller stadig!

Men med mundbind i Spektrum og på Musikgangen

Alle Odder Musikskoles aktiviteter kører fortsat derudaf på fuld tryk!

Fra torsdag den 29. oktober skal alle, som er 12 år og over, bare lige huske at tage mundbind på, når de går igennem Spektrum og når de sidder og venter på Musikgangen.

Husk fortsat at holde afstand, hoste i ærmet, spritte af og blive hjemme hvis du oplever symptomer.

Vi ses i Odder Musikskole!

Ihærdig lille cellist

Eira er en af vores cello-elever. Hun spiller hos vores cello-lærer Andreas Restorff hver uge, men hun nøjes ikke kun med det...
Hun er faktisk ikke til at stoppe!

Hun er så ihærdig og så vild med at øve, at det faktisk jævnligt koster en streng!

Vi glæder os til at følge hendes udvikling og synes det er mega fedt med sådan et engagement. Så det ville vi lige dele med jer andre også!

Septembers himmel er så blå

Vi vil lige dele denne dejlige video med jer!

Vores klarinetlærer Patricia Martín González spiller “Septembers himmel er så blå” og den passer jo perfekt, nu vi er så heldige at få lidt sensommervejr!

Vil du læse mere om klarinetten, så finder du instrumentet her!

Hør vores kor Genklang!

Kom og syng med os

Odder Musikskoles kor Genklang består af både piger og drenge, som har lyst til at udvikle deres sangteknik gennem et bredt rytmisk repertoire.

Det er Maria Malmø, som er underviser.

Og her har de lavet en lille video, så du kan høre et par stykker fra koret og underviser Mikkel Julius og Charlotte synge og præsentere koret. Hvis du også har lyst til at være med, så kan du tilmelde dig her!

Hvis du er solo-elev i Odder Musikskole enten på et instrument eller sang, så er det gratis at gå til kor eller i vores bands eller orkestre. Du melder dig til på oddermusikskole.dk 

Swingende blæsere fra Odder Musikskole

Saxofoner og klarinetter det er noget, der spiller!

Her kan du høre fire af vores skønne saxofonister. De spiller og fortæller lidt om musikken, undervisningen og deres instrument: 

Og så kan du pakke kufferten og tage med et par af vores klarinetter på en lille musikalsk tur til swingende New Orleans:

Igen sammen om musikken

Her i Odder Musikskole er vi glade for igen at kunne spille sammen med eleverne

Den nye sæson er kommet godt i gang og ud over at det hele spiller, så er Odder Musikskole særlig glade for, at de nu må være fysisk sammen med eleverne på musikskolen igen. 

“Både vores elever og lærere klarede tiden i Coronakrisens lockdown med online undervisning så flot. I den tid lærte vi alle rigtig meget nyt om både undervisningen, musikken og hinanden. Men der er nu altså ikke noget som at mærke det nærvær og den sammenhørighed, som opstår, i musiklokalet både ved soloundervisning og til samspil”, forklarer musikskolens mangeårige leder Steen Hattesen. 

Soloeleverne havde været i gang i en meget kort periode og lige før sommerferien fik alle orkestrene så også grønt lys til at måtte mødes. Og ifølge musikskolelederen var det som at lukke køer på grønt:

“De var simpelthen så glade og vilde med at være sammen igen. Jeg kunne tydeligt mærke, at de også satte stor pris på, at kunne mødes i virkeligheden. Det er fedt, så nu er vi rigtig i gang igen”, siger Steen Hattesen. 

Sikkerhed og fællesskab 

Gulvene har fået “Husk at holde afstand”-klistermærker, musiklokalerne håndspritsflasker, nodestativerne plexiglas og lokalerne er målt op, så der kan holdes den korrekte afstand. 

Alle forholdsregler er på plads, så sikkerheden i forhold til Covid-19 kan sikres bedst muligt, mens både børn, unge og voksne sammen er fælles om det, de holder så meget af - nemlig musikken. 

“I Odder Musikskole kan vi noget helt særligt. Vi kan undervise vores elever og dygtiggøre dem i vores soloundervisning. Her har vi mulighed for at fordybe os og arbejde med lige det den enkelte elev har brug for og ønsker. Samtidig er vi kendt for vores stærke fællesskab og det vil vi gerne holde fast i, også selvom vi nu er lidt længere fra hinanden rent fysisk. For der sker altså bare noget magisk, når man er sammen og man spiller sammen”, siger Steen Hattesen. 

For at styrke fællesskabet og samspillet er det sådan, at alle soloelever i Odder Musikskole gratis kan gå på Musikskolens andre hold, kor, orkestre og bands. 

Klassisk fokus

Der er altid rift om pladserne i Odder Musikskole, men har du endnu ikke sikret dig en plads, så er der stadig enkelte ledige pladser på nogle af solo-instrumenterne, koret, børneholdene og Kammerholdet. 

“Musikskolen har altid haft en stærk rytmiskprofil og i den nye sæson udvider vi også vores klassiskedel med nye tiltag, så det er værd at holde øje med”, fortæller Steen Hattesen. 

Han kommer dog ikke selv til at være med i lanceringen af de nye tiltag i efteråret. For i slutningen af september giver han stafetten videre til en ny musikskoleleder og går på pension efter 18 år med taktstokken i Odder Musikskole. 

Her kan du se lidt billeder fra vores forskellige børneholdorkestrekor og soloinstrumenter - find mere inspiration og se al den undervisning vi tilbyder her!
Du kan også se de små instrumentpræsentationsvideoer, som vores lærere har laver her og flere billeder i vores Galleri her! Rigtig god fornøjelse!

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Odder Musikskole! 
*Billederne er taget før Coronakrisen

Nu kan du sikre dig en plads

Odder Musikskoles nye postkort og videoer sætter gang i sæson 20/21

Under normale omstændigheder bliver Odder Musikskoles nye sæson skudt i gang med en stor skoleturné. 
Det er en tradition at Musikskolens orkester An Odder Band, som består af 20 dygtige børn, tager rundt på alle kommunens skoler og med bandets leder Fie i spidsen og fuld musik, præsenterer de alle instrumenterne og de numre, de har arbejdet med igennem det seneste år. 


Men i år satte Coronavirussen en stopper for skolekoncerterne. 
Det betyder dog ikke, at musikken og sæsonstarten alligevel ikke bliver markeret. 

“Vi har været aktive på de sociale medier, mens der har været lockdown - både vores lærere og elever har lavet forskellige videoer. Og dem har vi løbende delt på vores Facebook, Instagram, Youtube og hjemmeside. Det har været fantastisk at opleve, hvor stærkt vores fællesskab har været, selvom vi har været adskilt”, fortæller musikskoleleder Steen Hattesen og fortsætter:

“Vi har tænkt meget over, hvordan vi alligevel kan komme ud til alle børnene, når vi nu ikke måtte komme fysisk ud og spille på skolerne. Men vi var i hvert ikke i tvivl - de skulle ikke snydes! Vi gør det bare lidt anderledes og virtuelt i år. Så nu har vi besluttet at lave nogle små instrumentpræsentationer, som vi lægger op på vores hjemmeside og deler på de sociale medier”.


Instrumentpræsentationer

Alle lærerne præsenterer deres instrumenter og hold i små videoer, så alle har rig mulighed for at stifte bekendskab med de tilbud, der er, hvis man gerne vil i gang med at spille. 
Videoerne bliver lagt op på hjemmesiden, hvor Musikskolen håber, mange vil gå på jagt i musikkens verden. 

“Det er virkelig bare med at gå i krig“, siger musikskolelederen. 

Du kan se alle instrumentpræsentationerne her.

Hvis du også vil have lidt mere ægte koncertstemning, ligger der også flere numre fra tidligere skolekoncerter og andre koncerter med An Odder Band på Musikskolens Youtubekanal.

Søger lyd-nørder 

Den nye sæson byder på soloundervisning med alle de velkendte instrumenter, bands, orkestre og som sædvanlig også nogle forskellige nyheder. 

Uden elektricitet siger synthesizeren ikke så meget, men når der først bliver tændt for strømmen - så åbner der sig en verden af lyde.
Den verden vil Musikskolen gerne åbne for alle nysgerrige lyd-nørder og de glæder sig til at eksperimentere med alle de interesserede musiktalenter. 
Synthesizeren danner sin lyd ved hjælp af strøm. Det sker, når man drejer på alverdens knapper og derved skaber de vildeste, særeste og smukkeste lyde. 

Klassisk musik i fællesskab

Kammerholdet er et nyopstartet klassisk sammenspilshold for elever omkring 5.-8. klasse.
Det er for elever, der allerede spiller på et instrument og har et rimeligt kendskab til noder. Men som også har mod på flere og nye udfordringer, har lyst til at spille sammen med andre og at have det sjovt med klassisk musik. 
Her vil man både arbejde med forskellige stilarter inden for den klassiske og folkelige genre, samt udforske hvordan man spiller bedre sammen og hvordan man kan udvikle sig med hinanden. 

Vi synger sammen igen

Vores underviser, Maria Malmø, er tilbage fra barsel og glæder sig til at sætte gang i koret igen. 

“Nu må vi jo endelig mødes fysisk igen. Og den første gang skal vi bare nyde, at vi rent faktisk kan synge sammen i det samme lokale. Og så skal vi arbejde med nyskrevne arrangementer af nye upcoming sangskrivere. Eleverne kan byde ind med idéer til sange og kunstnere, som de kunne have lyst til at arbejde med”, fortæller hun. 

Maria Malmø arrangerer også en sangskriverworkshop, hvor elverne skriver deres egen sang og til sidst indspiller den med et band. Har du også fået lyst til at blive en del af Odder Musikskole eller er du allerede elev - og vil sikre dig en plads i den nye sæson - så skal du gentilmelde eller tilmelde dig ved at trykke her

Se priserne her og informationer om vores undervisning her! Du kan også høre nogle af vores elever fortælle om, hvorfor de synes, det er fedt at være en del af Musikskolen her!

Vi glæder os til at se dig i Odder Musikskole!

Yes! Vi må åbne igen!

Nu er det officielt - Musikskolerne må have fysisk undervisning igen

Regeringen har nu meldt ud, at Musikskolerne igen må åbne op for undervisningen fra den 27. maj og vi er helt klar her i Odder Musikskole.

Vi har været i gang med at forberede os og afventer nu de præcise retningslinjer fra Kulturministeriet - alle musikskoleelever og forældre vil høre nærmere på mail, når vi har mere information.

Det bliver skønt at se jer live!

De bedste musikalske hilsner
Odder Musikskole

Sammen og hver for sig - på online medier

Vi kan jo desværre ikke være sammen, men derfor kan vi stadig - spille, lære og inspirere hinanden!

Mens vi har været lukket ned i Odder Musikskole har vores passion for musik, udvikling og hinanden bestemt ikke været det.
Vi har haft onlineundervisning og vi har haft samspil på forskellige måder. Det har været så fantastisk at følge med i, hvordan både vores lærere og elever har været kreative, inspirerende og som altid super musikalske. 

Vi har modtaget både individuelle og fælles sange og numre - nogle fede cover versioner og nogle helt nye numre, som vores elever selv har komponeret.

Og vi har fået små sjove og lærerige indslag, som vi har delt på de sociale medier - gennem dem har vi haft god kontakt med hinanden og holdt fast i det stærke fællesskab, som vi netop er kendt for og værdsætter så meget her i Odder Musikskole!

Vi vil gerne dele lidt fra den seneste tid - så I alle kan få glæde af nogle af videoerne og så vil vi opfordre jer til fortsat at holde øje med vores FacebooksideInstagram og Youtubekanal, hvor der løbende vil blive lagt nye op...

Guitar-eleverne spillede en fed "Bossa Dorado":

Underviser Flemming fik en spændende pakke:

Nicoline og underviser Carina spiller Canon Sats af Kuhlau:

Oscar og Anna har skrevet og indspillet deres helt egen "Bossa Bl Quarentena":

Fløjteeleverne har arbejdet med Projekt Komposition, hvor de hver især har komponeret små motiver og melodistumper, som underviser Carina, så har sat sammen til denne lille moderne duet:

Underviser Mikkel Julius skrev en sang, da Coronavirus lukkede hele Danmark ned:

Underviser Charlotte lavede dette humoristiske indslag til hverdagen i lockdown:

Hvis du har lyst til at se flere videoer, kan du også gå på opdagelse i de videoer, som vores undervisere har lavet med instrumentpræsentationer her!

Odder Kommunes 50 års fødselsdag

Odder synger fællessang for sundhedspersonalet, beredskabet og kommunen!

Odder Kommune har 50 års fødselsdag den 1. april.
I stedet for en traditionel fejring, vil vi hellere hylde det sundhedspersonale og beredskab, der passer på Danmark under coronakrisen.

𝗙𝗹𝗮𝗴𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗴 𝘀𝗮𝗻𝗴

Derfor opfordrer vi alle til at flage for at hylde sundhedspersonale og beredskab.
Vi vil samtidig opfordre til, at vi fælles synger ”Du kom med alt det, der var dig” onsdag den 1. april kl. 12.00.

Bagefter vil vi synge en fødselsdagssang for Odder Kommune.

Det foregår på den måde, at musikskoleleder Steen Hattesen spiller sangen live via Odder Kommunes Faceboookside:
facebook.com/odderkommune

Idéen er så, at du synger med derhjemme, på arbejde, eller hvor du må befinde dig!

Vigtig meddelelse Covid-19 Coronavirus!

Musikskolen er lukket og der tilbydes i stedet fjernundervisning!

Der er lukket for al undervisning på Musikskolen og alle arrangementer er udsat!
Alle vores elever bliver i stedet tilbudt fjernundervisning.

Vi vil løbende holde dig opdateret her på hjemmesiden og på Facebook!

Det er forskelligt, hvordan lærerne og eleverne har arrangeret deres fjernundervisning. Her kan du se et eksempel på, hvordan Otto og Fie spiller trompet sammen over FaceTime!