Elever i musikskolens køkken

Igen sammen om musikken

Den nye sæson er kommet godt i gang og ud over at det hele spiller, så er Odder Musikskole særlig glade for, at de nu må være fysisk sammen med eleverne på musikskolen igen. 

“Både vores elever og lærere klarede tiden i Coronakrisens lockdown med online undervisning så flot. I den tid lærte vi alle rigtig meget nyt om både undervisningen, musikken og hinanden. Men der er nu altså ikke noget som at mærke det nærvær og den sammenhørighed, som opstår, i musiklokalet både ved soloundervisning og til samspil”, forklarer musikskolens mangeårige leder Steen Hattesen. 

Soloeleverne havde været i gang i en meget kort periode og lige før sommerferien fik alle orkestrene så også grønt lys til at måtte mødes. Og ifølge musikskolelederen var det som at lukke køer på grønt:

“De var simpelthen så glade og vilde med at være sammen igen. Jeg kunne tydeligt mærke, at de også satte stor pris på, at kunne mødes i virkeligheden. Det er fedt, så nu er vi rigtig i gang igen”, siger Steen Hattesen. 

Sikkerhed og fællesskab 

Gulvene har fået “Husk at holde afstand”-klistermærker, musiklokalerne håndspritsflasker, nodestativerne plexiglas og lokalerne er målt op, så der kan holdes den korrekte afstand. 

Alle forholdsregler er på plads, så sikkerheden i forhold til Covid-19 kan sikres bedst muligt, mens både børn, unge og voksne sammen er fælles om det, de holder så meget af - nemlig musikken. 

“I Odder Musikskole kan vi noget helt særligt. Vi kan undervise vores elever og dygtiggøre dem i vores soloundervisning. Her har vi mulighed for at fordybe os og arbejde med lige det den enkelte elev har brug for og ønsker. Samtidig er vi kendt for vores stærke fællesskab og det vil vi gerne holde fast i, også selvom vi nu er lidt længere fra hinanden rent fysisk. For der sker altså bare noget magisk, når man er sammen og man spiller sammen”, siger Steen Hattesen. 

For at styrke fællesskabet og samspillet er det sådan, at alle soloelever i Odder Musikskole gratis kan gå på Musikskolens andre hold, kor, orkestre og bands. 

Klassisk fokus

Der er altid rift om pladserne i Odder Musikskole, men har du endnu ikke sikret dig en plads, så er der stadig enkelte ledige pladser på nogle af solo-instrumenterne, koret, børneholdene og Kammerholdet. 

“Musikskolen har altid haft en stærk rytmiskprofil og i den nye sæson udvider vi også vores klassiskedel med nye tiltag, så det er værd at holde øje med”, fortæller Steen Hattesen. 

Han kommer dog ikke selv til at være med i lanceringen af de nye tiltag i efteråret. For i slutningen af september giver han stafetten videre til en ny musikskoleleder og går på pension efter 18 år med taktstokken i Odder Musikskole. 

Her kan du se lidt billeder fra vores forskellige børneholdorkestrekor og soloinstrumenter - find mere inspiration og se al den undervisning vi tilbyder her!
Du kan også se de små instrumentpræsentationsvideoer, som vores lærere har laver her og flere billeder i vores Galleri her! Rigtig god fornøjelse!

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Odder Musikskole! 
*Billederne er taget før Coronakrisen