Instrumentcollage med hvid baggrund

Nu kan du sikre dig en plads

Under normale omstændigheder bliver Odder Musikskoles nye sæson skudt i gang med en stor skoleturné. 
Det er en tradition at Musikskolens orkester An Odder Band, som består af 20 dygtige børn, tager rundt på alle kommunens skoler og med bandets leder Fie i spidsen og fuld musik, præsenterer de alle instrumenterne og de numre, de har arbejdet med igennem det seneste år. 


Men i år satte Coronavirussen en stopper for skolekoncerterne. 
Det betyder dog ikke, at musikken og sæsonstarten alligevel ikke bliver markeret. 

“Vi har været aktive på de sociale medier, mens der har været lockdown - både vores lærere og elever har lavet forskellige videoer. Og dem har vi løbende delt på vores Facebook, Instagram, Youtube og hjemmeside. Det har været fantastisk at opleve, hvor stærkt vores fællesskab har været, selvom vi har været adskilt”, fortæller musikskoleleder Steen Hattesen og fortsætter:

“Vi har tænkt meget over, hvordan vi alligevel kan komme ud til alle børnene, når vi nu ikke måtte komme fysisk ud og spille på skolerne. Men vi var i hvert ikke i tvivl - de skulle ikke snydes! Vi gør det bare lidt anderledes og virtuelt i år. Så nu har vi besluttet at lave nogle små instrumentpræsentationer, som vi lægger op på vores hjemmeside og deler på de sociale medier”.


Instrumentpræsentationer

Alle lærerne præsenterer deres instrumenter og hold i små videoer, så alle har rig mulighed for at stifte bekendskab med de tilbud, der er, hvis man gerne vil i gang med at spille. 
Videoerne bliver lagt op på hjemmesiden, hvor Musikskolen håber, mange vil gå på jagt i musikkens verden. 

“Det er virkelig bare med at gå i krig“, siger musikskolelederen. 

Du kan se alle instrumentpræsentationerne her.

Hvis du også vil have lidt mere ægte koncertstemning, ligger der også flere numre fra tidligere skolekoncerter og andre koncerter med An Odder Band på Musikskolens Youtubekanal.

Søger lyd-nørder 

Den nye sæson byder på soloundervisning med alle de velkendte instrumenter, bands, orkestre og som sædvanlig også nogle forskellige nyheder. 

Uden elektricitet siger synthesizeren ikke så meget, men når der først bliver tændt for strømmen - så åbner der sig en verden af lyde.
Den verden vil Musikskolen gerne åbne for alle nysgerrige lyd-nørder og de glæder sig til at eksperimentere med alle de interesserede musiktalenter. 
Synthesizeren danner sin lyd ved hjælp af strøm. Det sker, når man drejer på alverdens knapper og derved skaber de vildeste, særeste og smukkeste lyde. 

Klassisk musik i fællesskab

Kammerholdet er et nyopstartet klassisk sammenspilshold for elever omkring 5.-8. klasse.
Det er for elever, der allerede spiller på et instrument og har et rimeligt kendskab til noder. Men som også har mod på flere og nye udfordringer, har lyst til at spille sammen med andre og at have det sjovt med klassisk musik. 
Her vil man både arbejde med forskellige stilarter inden for den klassiske og folkelige genre, samt udforske hvordan man spiller bedre sammen og hvordan man kan udvikle sig med hinanden. 

Vi synger sammen igen

Vores underviser, Maria Malmø, er tilbage fra barsel og glæder sig til at sætte gang i koret igen. 

“Nu må vi jo endelig mødes fysisk igen. Og den første gang skal vi bare nyde, at vi rent faktisk kan synge sammen i det samme lokale. Og så skal vi arbejde med nyskrevne arrangementer af nye upcoming sangskrivere. Eleverne kan byde ind med idéer til sange og kunstnere, som de kunne have lyst til at arbejde med”, fortæller hun. 

Maria Malmø arrangerer også en sangskriverworkshop, hvor elverne skriver deres egen sang og til sidst indspiller den med et band. Har du også fået lyst til at blive en del af Odder Musikskole eller er du allerede elev - og vil sikre dig en plads i den nye sæson - så skal du gentilmelde eller tilmelde dig ved at trykke her

Se priserne her og informationer om vores undervisning her! Du kan også høre nogle af vores elever fortælle om, hvorfor de synes, det er fedt at være en del af Musikskolen her!

Vi glæder os til at se dig i Odder Musikskole!