Madeleine og Peter

Velkommen til nye undervisere

 

Madeleine Fatland Nielsen (klarinet)

Jeg kommer fra en lille landsby ved navn Sande i Norge. I sommer blev jeg færdig med min pædagogiske kandidat ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Min klarinetrejse startede, da jeg var ti år gammel, og jeg fandt tidligt ud af, at klarinetspil var det, jeg bedst kunne lide. Den smukke lyd af klarinetten og dens mange forskellige karakterskift fangede min opmærksomhed og gjorde den musik, som jeg spillede, enormt sjov!

En lektion hos mig vil handle om at udvikle den enkelte elevs færdigheder og vise glæden ved musikken. Jeg mener, at balancen mellem disse fokuspunkter er vigtig for at opretholde et godt niveau og motivation for elevens længere forløb. Undervisning er en stor glæde for mig, og jeg finder det inspirerende at se andre lære noget, jeg selv har lært ved at spille musik.

Når jeg ikke underviser, er jeg klarinettist i Aarhus Kammerorkester, der tidligere hed Ensemble Pluma. Jeg har også spillet saxofon i mange år, bl.a. i kvartet og orkester. Klaveret er også et instrument, jeg har glæde ved at spille. Som person, har jeg altid nydt at være kreativ og aktiv. Hjemme i Norge elsker jeg at gå tur med min hund eller være ude med vennerne. Tegning har tidligt været en stor interesse, hvor jeg har tegnet Disney-figurer til rigtige portrætter.

Musik skrevet af Tjajkovskij, Mozart, Dvorak, Rachmaninov, Grieg og Brahms er blandt mine yndlingskomponister. For eksempel er Nøddeknækkeren skrevet af Tjajkovskij en af hovedårsagerne til, at jeg blev klarinettist. Musik for mig er at lytte, føle og drømme, og jeg synes, at det er fedt, at det kan bruges som et fælles sprog over hele verden.

Find kontaktoplysninger på Madeleine her.

 

Peter von Below (cello)

Jeg er tysker og har boet 31 år i Danmark. Jeg er uddannet på Musikkonservatoriet i Köln med cellodiplom og orkesterledelse og har snart mere end 30 års erfaring i cellopædagogik, orkesterledelse og kammermusik.

Jeg har efter mine studier spillet i Berliner Symphonie Orchester og sidenhedn i Aarhus Symfoniorkester samt andre københavnske orkestre. Jeg har været manager for Cello Academy, et internationalt celloorkester for 12 cellister, hvor vi rejste i næsten hele verden under ledelse af Hans Erik Deckert.

Jeg underviser også i Københavns Musikskole, Gladsaxe Musikskole, Horsens Musikskole og en del andre musikskoler. Jeg har desuden været cellolærer og orkesterleder på Steinerskolen i Aarhus i mere end 10 år.

Find kontaktoplysninger på Peter her.