To guitar-drenge på scenen til Musikweekendens koncert

Musikweekenden lever

"I er simpelthen bare så gode og det skal nok blive rigtig godt!", råber den entusiastiske musikskolelærer ud i øvelokalet ,mens han i glæde vifter med armene over hovedet. Entusiasmen smitter og får hurtigt smilene til at brede sig blandt de mange musikere.

Der har været godt gang i lokalerne og Multisalen på Vestermarken i løbet af weekenden. For efter en længere pause var det endelig tid til at genoplive traditionen med en Musikweekend i Odder Musikskole.
Så fredag tjekkede 60 glade musikskoleelever ind til en weekend fuld af musik, læring og fællesskab!
“Det er så dejligt at opleve den store opbakning til vores Musikweekend. Der er børn og unge med i alderen fra 7 til 21 år og det er lige præcis, dét den her weekend kan. Vi kan være sammen på tværs af alder, instrumenter og erfaring - musikken samler os og vi er sammen om musikken!”, forklarer Odder Musikskoles leder Steen Hattesen.

Læring og fællesskab
Alle musikskoleeleverne var fordelt på forskellige workshops afhængig af alder og erfaring. 18-årige Johanna Lomholt var på samspils holdet, som arbejdede med to af Kim Larsens numre.
“Inden Musikweekenden var jeg lidt nervøs for, om jeg var god nok. Men jeg har været med til det hele og det har ikke været for svært. Og så har min underviser endda hjulpet mig med at putte ekstra på, så jeg har også udfordret mig selv”.

Her er det Johanna Lomholt på scenen under koncerten
Johanna spiller el-bas og er med i pigebandet JazziQ. Hun synes, at Musikweekenden har været en rigtig god oplevelse. Det har været vigtigt for hende, at der både var den musikalske læring, men også det sociale fællesskab.
“Vi har hygget os og samtidig lært en masse", fortæller hun.

Men en nat i sovepose blev det dog ikke til for Johanna Lomholt og hendes veninde:
"På forhånd havde vi besluttet at sove hjemme. Vi har selvfølgelig været med til alt det hyggelige fredag aften. Men for at få sovet ordentligt og være helt klar til lørdagens undervisning, så havde vi taget den beslutning. Og så er det jo bare fedt at mærke, hvordan de andre respekterer det!"

Sent oppe
Til gengæld havde en af weekendens lidt yngre deltagere den 11-årige trommeslager, Marius Miller, en god nat med kammeraterne i soveposerne. Og det gjorde bestemt ikke noget, at den normale sengetid var overskredet lidt:
"Vi har været sent oppe - det var rigtig fedt!",, fortæller han glad og fortsætter:
"Hver workshop skulle byde ind med noget underholdning og min gruppe havde lavet et skuespil. Det var super sjovt. Bagefter legede vi og så fik vi peanuts!"

Marius Miller spillede en solo under lørdagens koncert

I løbet af Musikweekenden blev der overskredet mange grænser. Ikke kun musikalsk, men også personligt, det fortæller 11-årige Marius Miller stolt om:
"Da jeg kom fredag, kendte jeg ingen. Men nu kender jeg alle! Og så har jeg lært at spille både hurtigere og mere præcist. Jeg skal helt sikkert med igen næste gang!"

Koncert og følelser
Lørdagen sluttede af på bedste vis med en times koncert, som udelukkende bestod af musiknumre, som eleverne havde øvet i løbet af de to dage.
Den altid energiske og stemningsfyldte musiklærer, Anne-Sophie Thykjær - bedre kendt som pigen med trompeten eller Fie med hatten - holdte en flot tale for alle musikskoleeleverne. Mens de stod på scenen, fortalte hun dem, hvor meget det betød og rørte hende, at de alle var kommet en hel weekend for at arbejde sammen om musikken:
"Jeg tuder jo nærmest, inden jeg er kommet i gang. Men jeg vil bare takke jer! Takke jer - fordi I er jer! I er dygtige og søde børn og unge mennesker", sagde hun stolt mellem et par af de mange gode numre.
Til sidst var alle 60 børn og unge samlet på scenen, hvor de præsenterede deres to fællesnumre. Og lige præcis det med at spille så mange sammen, var noget el-bassisten, Johanna Lomholt, havde set meget frem til:
"Jeg har glædet mig helt vildt til at spille sådan rigtig mange sammen - det har jeg aldrig prøvet før. Den der bigband-følelse - når vi alle spiller de to fællesnumre!”.

Se videoer fra Musikweekenden på vores Facebookside og Instagramprofil Og du kan se alle billederne fra Musikweekenden 2018 her!