Glade drenge på Musikweekenden

Alt klappede på årets Musikweekend

Stamp, klap, bum bum, klap!
 
Fede stomprytmer, samarbejde, koordinering, klappeøvelser og mange grin. 
Sådan startede Odder Musikskoles Musikweekend på Vestermarken. 
 
Rundt om et lille bord sidder tre unge og arbejder med nogle noder og en sangtekst, som de skal synge på deres musikhold. Et Beatles nummer. 
 
Alfred Jespersen på 14 år har aldrig været med på Musikweekenden før.
 
“Men jeg har en ven, som spiller trompet og en storesøster, som også spiller og de har begge anbefalet det.”, fortæller han og kigger videre på Beatles’ “All you need is love”.
 
Malthe Bjørner Pedersen på 12 år ligger noderne fra sig og tilføjer: 
“Jeg har heller ikke været med før. Jeg tænkte, der nok var nogen, som jeg kendte, men jeg vidste det ikke. Det er rigtig hyggeligt og selvom vi lige er startet, kan jeg allerede synge love love love.”, smiler han.
 
12-årige Victoria Gregersen var også med sidste år: 
 
“Der var det bare mega sjovt. Så jeg var slet ikke i tvivl. Jeg skulle bare med igen i år.”
 
Sådan var der flere, der havde det, for over 60 musikskoleelever og lærere mødte fredag eftermiddag ind til et par dage fulde af samvær og musik. 
Alle eleverne blev fordelt på forskellige workshops, hvor de sammen skulle spille og arbejde med nogle numre, som så skulle præsenteres til en afsluttende koncert lørdag eftermiddag. 
 
“Rytmen er lidt langsom”, lyder det bag fra trommesættet i hjørnet. 
 
“Det er rigtigt. Det går lidt langsomt her i starten, det er, fordi vi lige skal øve det og finde hinanden. Det er forskellen på trommeslagere og blæsere”, siger musiklæreren anerkendende med en smil på læben til den lidt utålmodige gut bag highhatten. 
 
Alle kan være med 
Musikweekenden er for alle både store og små. Alle instrumenter kan deltage og bliver fordelt efter niveau, så alle kan være med både nybegyndere og øvede. 
 
“På Musikweekenden får alle mulighed for at lære sig selv og sit instrument bedre at kende. Men fællesskabet er meget vigtigt både i pauserne, når vi hygger os, men i særdeleshed, når vi spiller sammen. Lytter til hinanden og udvikler os sammen.”, fortæller musikskoleder Steen Hattesen. 
 
“Jeg har glædet mig meget, til den energi der kommer, når man spiller sammen med andre, man ikke kender.”, fortæller 14-årige Alfred Jespersen og fortsætter:
“Torsdag var jeg til koncert på Odder Gymnasium med Danish Youth Jazz Orchestra og så glædede jeg mig bare ekstra meget til Musikweekenden! Når man spiller sammen, får man helt kuldegysninger og en følelse af man er helt synkroniseret.”
 
Når den lækre aftensmad fra Madhimlen og den sidste øver spillet, så er det tid til underholdning, hygge og sjov.
 
“Jeg har faktisk set mest frem til aften aktiviteterne”, griner Victoria Gregersen” og forklarer: “De forskellige workshop-hold skal lave noget underholdning. Sidste år lavede mit hold Limbo og det var bare rigtig sjovt.”