Bandet Acid på scenen i Bermuda short og Hawaii skjorter til Nytårskoncerten 2019

Man kan regne med Odder Musikskole

“Dryp, dryp, dryp! Hvad er det, der regner deroppe i det blå? Hvad er det, som skibene sejler på? Det er vand, vand, vand, vand - helt almindeligt vand!”

Sådan sang over 100 musikskoleelever fra scenen, da tæppet fredag aften gik fra og Odder Musikskoles store Nytårskoncert 2019 gik i gang! 
 
“Min søn skulle i dag aflægge sit lægeløfte og det var derfor usikkert, om jeg kunne nå frem i tide til at byde velkommen! Men jeg nåede det! Odder Musikskole er jo også mit barn, så det har i sandhed været en dag fuld af glæde og stolthed”, fortæller Odder Musikskoles leder, Steen Hattesen. 

Guitar-trioen spiller "Tears in Heaven" til Nytårskoncerten 2019
Guitar trioen med Thor, Ghil og Mathias spillede "Tears in Heaven".

Stort fremmøde
Under sin velkomst kunne han kigge ud over en fyldt Multihal. Over 500 publikummer var nemlig mødt op for høre Nytårskoncerten. 
 
“Vi mærker altid en stor opbakning og det glæder os meget! Jeg havde besluttet, at jeg  ikke ville nævne ordet håndbold, men det rører os selvfølgelig endnu mere, når vi ved, at der nærmest samtidig spilles en af de vigtigste VM landskampe. Så jeg er oprigtig beæret over at se så mange mennesker”, siger Musikskolelederen. 
 
Aftenen bød på alt fra et klassisk Händelorkester til det mere syrede, som bandet Acid leverede iført Bermuda shorts og Hawaii skjorter. 
I Odder Musikskole går de meget op i, at eleverne selv får mulighed for at byde ind med egne idéer og sange. 
En af de større sangelever, Andreas Kovac, spillede sammen med to andre et af sine egne numre. Og inden han gik i gang, takkede han Musikskolen for netop den mulighed. 
 
“Det er vigtigt, at vores Nytårskoncert er for alle. Vi vil gerne, at alle får ejerskab i koncerten og føler, at de er med til at skabe både rammerne og indholdet”, forklarer Steen Hattesen.

Odder Gardens trommekorps spiller med vand på trommerne
Odder Gardens trommekorps spillede med vand på trommerne.

Stemningsfuld afslutning
En velourkjole blå som havet, sølv sko og et matchende paillet bælte glimtende, som et oprørt havs skumtoppe! 
For andet år i træk var aftenens konferencier musikskolelærer, Annette Folsach. Hun præsenterede den gode musik, vandede vittigheder og fakta i stride strømme. 
Det tager selvfølgelig altid noget tid, når over 100 børn og unge skal på scenen på én gang. Det vil få selv den bedste konferencier på dybt vand, men ikke Annette Folsach. 
Hun satte sig i spotlightet ved klaveret og sang en vandet medley uden stop i over seks minutter og da hun sluttede af på “Imellem Esbjerg og Fanø” var alle på plads og det store fællesnummer “Regndans” kunne gå i gang. 
 
“Vi plejer at slutte af med alle instrumenter og rytmer i spil. Men i år ville vi gerne prøve noget andet. Vi havde derfor sat vores lærer, Jonas, ved klaveret og sammen sang vi Kim Larsens “Som et strejf af en dråbe”, mens det store publikum tændte stjernekastere. Det var så fint”, slutter en tilfreds musikskoleleder. 

Billede af guitarist i sort hvid
Både små og store musikskoleelever deltager i den årlige Nytårskoncert.
 
*Fotograf Christian Lund
Hvis du vil se alle de gode billeder, finder du galleriet for Nytårskoncerten 2019 her!