Portrætfoto af Cecilie Schmidt Dam

Portræt af Cecilie Schmidt Dam

"Jeg hedder Cecilie Schmidt Dam og underviser i cello. Jeg er 29 år og bor lige i smørhullet mellem Aarhus og Odder med min mand Anders og vores hund Viggo.

Da jeg var syv år, startede jeg med at spille cello efter at have spillet blokfløjte et års tid. Jeg syntes, det var skønt at slippe for at puste! Og at man altid fik lov at sidde ned og spille; samtidig lød det faktisk af noget lige fra begyndelsen. Celloens dybe, fyldige lyd passede mig rigtig godt.

Jeg kommer ikke fra en musikalsk familie, men en familie der altid har været meget interesseret i musik og har forstået at værdsætte den verden og også forstået at det kræver tålmodighed, stædighed og opbakning hjemmefra at blive god til at beherske sit instrument.

I cellomiljøet er der en stærk tradition for samarbejde de forskellige cellolærere imellem. Da jeg selv var celloelev på Kolding Musikskole, nød jeg godt af de mange forskellige arrangementer, såsom cellodage, cellofestivaler og andre tiltag, som vores dedikerede lærere fik os med til.
Nu er jeg selv så heldig at have en stor gruppe skønne celloelever gennem mine ansættelser på Esbjerg Kulturskole, Haderslev Musikskole og Odder Musikskole - som jeg nyder at sætte sammen til cellodage og cellotræf - til glæde for både elever og lærere.

I 2007 startede jeg på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor jeg tog min bachelor fra i 2010. Siden har jeg studeret ved Musikhögskolan i Malmö og været på studieophold i London og Berlin.
Hele mit liv er formet efter mit valg om at spille cello. Uden musikken i almindelighed og celloen i særdeleshed ville mit liv have set fuldstændig anderledes ud. Det, at spille musik, er en fantastisk måde at opleve verden på. Man møder så mange givende mennesker og oplever mange spændende ting i forbindelse med koncerter, rejser med mere! Musik er en gave for hele livet!"