Portræt af Mathias Jæger

"Jeg hedder Mathias Jæger, er 30 år og bor i Klintegården ved Trøjborg i Aarhus sammen med min kæreste Nina, som er skolelærer.

Som lille var jeg meget livlig og nysgerrig på alt - og da jeg så musiklokalet på min folkeskole, var jeg pludselig over det hele. Alt skulle pilles ved og opdages. 
Da jeg var ni år, begyndte jeg til klaverundervisning og blev straks tryllebundet af klaveret og dets sort/hvide tangentmønster. 
Efter nogle år fik min nysgerrighed mig til at udforske klaverets mærkelige slægtning, synthesizeren, der kan lave de mest fantastiske og vilde lyde - og senest kunsten at komponere, kunsten at skrive musik med sig selv og for andre. 
Det er en fantastisk følelse at forestille sig noget og give det liv bagefter.

I 2010 startede jeg på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor jeg fik min bachelor i rytmisk musiker med klaver og sammenspilslærer som hovedfag. Bagefter tog jeg en kandidat i Rytmisk komposition.

Udover at undervise spiller og komponerer jeg i forskellige bands - blandt andre Bad Birthday og Jakob Sørensens Bagland - hvor jeg både spiller klaver og diverse synthesizere rundt om i landet og figurerer på forskellige udgivelser gennem de seneste fire år. 
Jeg har bevæget mig i en bred vifte af genrer, alt mellem indie pop, synthesizere, improvisationsmusik og jazz med mere.

I 2014 kastede jeg mig ud i en anden del af musikbranchen - udgivelsesdelen. 
Jeg startede mit eget pladeselskab - Jaeger Community Music - hvor jeg engagerer mig i udgivelse af cd'er, vinyler og streaming af originale jazzartister, der har fundet en særlig bandlyd. 
Jeg kan godt lide udfordringer og det er en spændende og udfordrende beskæftigelse, der giver mig et ekstra drive i andre ting, som jeg laver og omvendt.

Jeg har altid holdt meget af at undervise, for jeg ved, hvor meget det betyder at have en god lærer. Jeg kommer ikke fra en musikalsk familie og netop derfor har det betydet rigtig meget for mig i mit liv at have gode lærere. Glæden for musik er tildels noget man bare har - men det er efter min mening også noget, der i høj grad også kan og skal vises, forklares og deles!"