Portræt af Patricia Martín Gonzalez

“Jeg hedder Patricia, er 29 år og spiller klarinet!

Jeg kommer egentlig fra Asturias, en lille grøn region i nordvest Spanien. Et vidunderligt sted fuld af natur, velsmagende mad og gode mennesker! Jeg savner virkelig alt, hvad jeg forlod der for fire år siden. Men samtidig er jeg meget glad for at bo i Danmark, hvor jeg bor i Risskov ved Aarhus med min kæreste Jonathan!

Jeg er uddannet fra to forskellige musikkonservatorier:
- Bachelor i Klarinet: Conservatorio Superior de Música del Principado de Asturias (Spanien, 2010-2014)
- Kandidat i Musikpædagogik-klarinet på Det Jyske Musikkonservatorium (2014-2016) i Aarhus.

Endvidere har jeg taget en masse masterclasses ved siden af mit "studieliv". Ikke mindst fordi jeg elsker at rejse og gennem masterclasses kunne jeg få den perfekte kombination. Jeg kunne besøge forskellige lande og samtidig lære mere om klarinetten!

Jeg var et meget aktivt barn, som gik til svømning og lavede flere andre aktiviteter efter skolen. Og jeg var egentligt ikke interesseret i musik.
Men en dag, da jeg var syv år gammel, kom der tre musikere på besøg på min skole.
De præsenterede os for instrumenterne obo, trombone og klarinet. De spillede i et blæserband i min lille by og de var der for at finde nye musikere til bandet.
Jeg følte virkelig, at klarinetten var et magisk instrument! Den havde så mange registrer og farver på sin lyd! Så jeg gik hjem og fortalte mine forældre om min oplevelse! Og så begyndte jeg at spille!
Det var kærlighed ved første blik!

Jeg er musiker, fordi jeg er en meget følsom og kreativ person. Jeg kan lide at være i konstant bevægelse og udvikling. Og musikverdenen er jo meget dynamisk og giver mig mange forskellige oplevelser og muligheder.
Jeg tror ikke, jeg ville være i stand til at arbejde et sted, hvor arbejdet var det samme dag efter dag.

Jeg er en meget aktiv musiker. Jeg spiller kammerkoncerter, symfoniske koncerter, giver klarinet workshops og spiller tit nyskrevet musik. Jeg synes, det er vigtigt for min udvikling, at jeg har et bredt spektre!

Jeg underviser i klarinet, fordi jeg kan lide børn. De dømmer ikke nogen eller noget. De accepterer bare musik, fodbold, malerier og så videre - de er nysgerrige og åbne over for alle aktiviteter. Og det er fantastisk! Det er så smukt at arbejde med deres optimisme og deres vilje til at lære nyt.
Jeg føler et stort ansvar, når jeg underviser mine elever. Jeg tror, jeg er lidt, som deres tante.

I min fritid er jeg også meget aktiv. Jeg nyder stadig at gå til svømning og sport generelt. Mine hobbyer er at danse salsa, læse Paulo Coelhos bøger, lave puslespil, besøge museer...og så det, som jeg virkelig elsker, nemlig at rejse.

Musikken har givet mig mange forskellige oplevelser og muligheden for at møde forskellige mennesker!
En af mine største oplevelser var, da jeg mødte Yehuda Gilad for første gang. Han er en af de bedste klarinetlærere i verden og hans musikalske tilgang og filosofi har haft stor indflydelse på mig som musiker og person.

Musik betyder alt for mig - det er hele mit liv. Jeg har altid spillet musik og det er det eneste, jeg forestiller mig at gøre - og sådan vil det fortsætte til den sidste dag i mit liv. For mig er det at være musiker og musiklærer ikke bare et arbejde, det er en livsstil!”