Frederik Langkilde Sørensen

Portræt af Frederik Langkilde Sørensen

"Mit navn er Frederik og jeg er 32 år.

Jeg er kandidat i Statskundskab fra Københavns Universitet og bor til daglig på Samsø.

Jeg startede som guitarist, men spiller også bas, klaver, keyboard, trommer, klarinet og mere! 
Jeg har altid haft lyst til at lære flere instrumenter at kende. Hvert instrument har sin indgang til musikkens verden. Hvert instrument kommer med sine idéer og muligheder for at skabe ny musik eller bare være i musik med andre.

Jeg spiller musik, fordi jeg ikke kan lade være. Og jeg underviser, fordi jeg gerne vil vise andre, hvor fantastisk det kan være at spille et instrument og spille musik med andre. Det er altid fantastisk at give sin egen begejstring videre, men også at blive klogere sammen med sine elever.

Jeg laver elektronisk musik med min kammerat Mads i vores studie i Valby og min egen musik i mit hjemmestudie på Samsø. Mads og jeg fik en pladekontrakt på pladeselskabet Music for Dreams for et par år siden og vi er næsten færdige med vores første album. Vi arbejder både med elektronisk musikproduktion, remixing og bootlegs af gamle sange, hvor vi blander elektroniske og akustiske elementer sammen.
Jeg er også aktiv i havnekoret på Samsø, hvor jeg spiller klarinet. Og så synger jeg med kirkekoret i Tranebjerg.

Jeg interesserer mig utrolig meget for mad, kaffe, min kæreste og vores to heste. Jeg følger med i politik og de store spørgsmål, om alt det der sker i den store verden. 
Men når verden bliver for voldsom, er det dejligt at komme tilbage til de nære ting - lokalpolitik på Samsø, musikken og ukrudtet i køkkenhaven!

Musik har givet mig dans og glæde, eftertænksomhed og fordybelse - ro i sindet og meningen med livet! Jeg har haft både store og små fantastiske musikoplevelser. 
At spille sin egen musik live er helt fantastisk - og at høre sin egen musik i radioen. Men det er næsten mere fantastisk at sætte sit eget nummer på efter en lang arbejdsdag på den lokale restaurant og lytte til det sammen med en kollega. 
At have små fantastiske oplevelser er nogle gange vigtigere og mere betydningsfuldt end 100.000 plays på Spotify.

Det vigtigste, jeg vil dele med jer, er; Find din egen måde at have musik i dit liv. Det er ikke kun en konkurrence om, hvem der kan spille hurtigst eller synge bedst. Det er dejligt at have ambitioner og drømme, det er dejligt at få øvet sig - men musik skal ikke være en pligt! Musik skal være af lyst!"