Mikkel Julius Gravgaard

Portræt af Mikkel Julius Gravgaard

"Jeg kommer egentlig ikke fra en musikerfamilie - men min søster spillede som ung keyboard og efter at have været med hende til undervisning et par gange, vidste jeg, at jeg også skulle i gang med at spille. På det tidspunkt var jeg omkring 7 år.

Nu er jeg uddannet Cand.mag. i Musik fra Aalborg Universitet. Til daglig bor jeg i Solbjerg i hus med min kæreste og vores søn. Jeg spiller guitar, bas, ukulele, klaver og synger.

Guitaren kom først til, da jeg som 13-årig skiftede skole og kom med i et skoleorkester, hvor musiklæren var vildt sej til at spille på guitar! Og nu kan jeg slet ikke lade være!

Det, at spille, er for mig en vej til glæde, fællesskab og leg. Sådan oplever jeg det for eksempel, når jeg spiller med bandet "De Originale Kopier".

Musikken hjælper mig også med at slappe af og bearbejde de følelser, som kan være svære at sætte ord på. Så hvis jeg har haft en dårlig dag, griber jeg guitaren og spiller - og så får jeg straks fornyet energi!

Ved siden af at undervise skriver jeg sange og har tidligere udgivet en EP og to singler i ejet navn (Mikkel Julius). I 2020 udkommer mit debutalbum med arbejdstitlen “Retur-ruter”.

Jeg elsker naturen, rejser, god mad... og så skal man ikke regne med at få mig væk fra tv-skærmen i sommerperioden, når der er Tour de France!

Som underviser sætter jeg stor pris på at give dét videre, som jeg selv har lært og erfaret. 
Og jeg ved, det er et stort ansvar at arbejde med en elevs baggrund og forudsætninger for at spille eksempelvis guitar - netop fordi jeg selv gik til undervisning i 10 år. 
For i dag kan jeg se, hvor meget min underviser prægede mig - ikke kun som musiker, men også som menneske.

Jeg synes, at musik er et fantastisk fænomen, fordi det både er kroppens og følelsernes sprog. Musik har givet mig så mange unikke øjeblikke af hengivenhed, melankoli, glæde, håb, latter – og så har musikken lært mig at lytte!

Det er næsten umuligt at vælge én særlig musikoplevelse ud - men da jeg optrådte mutters alene med en piccolo-ukulele foran én million seere i TV2-programmet Danmark har Talent i foråret 2016... dét var noget ganske særligt og noget jeg ikke lige glemmer...!"