Kristina Ditlev

Portræt af Kristina Viktoria Ditlev

Hvem er hende der, der altid kravler rundt nede på gulvet til alle Odder Musikskoles koncerter?

Hende, som kryber langs væggen, som står på taburetter, bag buske og interesserer sig særligt meget for både børn og voksne - mens hun går rundt med et kamera eller en iPhone, som ofte skjuler halvdelen af ansigtet?...Det er også hende, som fører ordet på både Facebook, Instagram, Youtube og hjemmesiden.
Og som sørger for, det hele sker i en god tone.

Ja, I kender mig jo sikkert godt. Men I tænker måske ikke så ofte over, hvem det nu egentlig er - hende informationsmedarbejderen der...

I Odder Musikskole deler vi løbende portrætter af alle os, som arbejder her, så I bedre kan lære os at kende.
Og i dag blev det så min tur til at fortælle om mig selv

𝗟𝗲𝗱𝗲𝗿 𝗮𝗳 𝗳𝗮𝗿𝘃𝗲𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻𝘀𝗮𝗳𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻
Jeg hedder Kristina Viktoria Ditlev og er 36 år gammel.
Min mand og jeg bor her i Odder med vores to drenge - Otto og Hugo - som begge spiller trompet i Musikskolen - og så bor vi faktisk sammen med min mor.
Så I kan tro, der er gang i den hjemme i vores tre-generationers-hus.Vores drenges helt store interesse er Lego og da jeg er et kæmpe legebarn, det er min mand i øvrigt også, så går vi aktivt ind i den del af familielivet og har derfor accepteret, at drengenes interesse med tiden er vokset “lidt” ind på vores område.
Så vi har faktisk givet næsten en tredjedel af stuen til en lille Legoafdeling.Og så ville man måske tro, at jeg også havde indflydelse på byggeriet og en lille smule medbestemmelse på idéerne.
Men mærkeligt nok er der ikke flertal for, at jeg byder ind på den del, så jeg står mest for sorteringen af klodser i farver.
Man kan vel sige, at jeg er en form for leder af sorteringsafdelingen og det er jeg faktisk ret god til!
Jeg synes egentlig, det kan være temmelig afstressende sådan at sidde og sortere klodser om aftenen.
Så slår jeg hjernen lidt fra - og så sætter vi en god Podcast på - imens drengene bygger og jeg sorterer, så det står om ørerne på os...

𝗝𝗼𝘂𝗿𝗻𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗼𝗴 𝗰𝗮𝗺𝗽𝗶𝘀𝘁
I hele sommerperioden fra maj-juni afhængigt af vejret og til august bor vi alle sammen i campingvogn på den lille lokale campingplads ved Saksild Strand, som hedder “Arbejdernes Feriehjem”.Den ligger helt ned til vandet og vi elsker bare det sted og den ro vi får, når vi er ved vandet og stranden.
For selvom vi stadig går i skole og på arbejde i perioden, så føles det faktisk, som om man er på ferie samtidig.
Når vi kommer hjem fra arbejde, smutter vi i badetøjet og så er det bare ud i havet enten på vores sup boards eller bare for at snuppe en almindelig dukkert.
Og som I kan se på billedet er det ren afslapning - for nogen mere end for andre...Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.
Min praktiktid havde jeg på NORDJYSKE Medier i Aalborg, som er et flermedielt mediehus, hvor man som praktikant fik en fantastisk mulighed for at afprøve forskellige genrer og medier.
Jeg var både på en lokalavis i Aars, jourhavende på nettet, reporter på 24-Nordjyske tv-stationen og på samfundsredaktionen.

Jeg var faktisk også med til at vinde Kravlingprisen sammen med alle Nordjyskes praktikanter for vores projekt “Børn på kanten”.
Det er en pris, som tildeles årets bedste projekt blandt alle journalistpraktikanter og er praktikanternes svar på “Cavlingprisen”.
Det var så fedt at være et sted, hvor vi fik lov at være en del af noget så stort. Efter jeg blev færdiguddannet har jeg været på forskellige medier blandt andet Odder Avis i en kort periode.

𝗠𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹𝗲 𝗽å 𝗻𝗼𝗱𝗲𝗽𝗮𝗽𝗶𝗿𝗲𝘁
Jeg er ansat i Odder Kommune 12 timer om ugen i et fleksjob.
Grunden til at jeg har fleksjob, er fordi, jeg har ADHD.
Du har måske hørt om den diagnose eller kender nogle, som har den.

Ofte så er den forbundet med ord og sætninger som “krudt i bagi”, “hyperaktivitet” og “masser af energi” - sådan er det også for nogle.
Men for mig kommer min ADHD til udtryk som en træthed, så der sker faktisk det, at jeg meget hurtigt bliver udtrættet.
Jeg har ekstremt mange idéer og jeg arbejder ekstremt hurtigt med mine opgaver.
Men min energi - mit batteri - slipper hurtigere op. Derfor er jeg så heldig, at jeg fik tilkendt fleksjob og fandt det perfekte match med Odder Musikskole, hvor jeg nu har været i næsten fire år!

Jeg elsker ord og jeg elsker gode historier.

Når jeg skriver, forsøger jeg at skrive, så læserne kan smage, føle, se, høre og mærke det, som jeg gerne vil fortælle - så jeg får alle med.

Det er vigtigt for mig, at alle føler sig tilpas ved den måde, vi deler billeder, videoer og andet indhold på her i Odder Musikskole.
Så jeg gør meget ud af at sikre en god kontakt med både børn, forældre og alle mine kollegaer - så alle føler sig som en del af mit arbejde.
Det er noget, vi alle gør sammen. Vi fortæller sammen om vores musikskole. Det synes jeg, er virkelig vigtigt!

Nu er det jo så altså en musikskole og jeg kan ikke spille på et eneste instrument. Så min rolle er derfor lidt anderledes.

Når jeg tænker på det, så forestiller jeg mig et nodepapir, hvor jeg ligesom er nogle af stregerne...

Det er ikke mig, der skaber de smukke toner og lyde.
Men jeg er alligevel lidt med til at komponere...

I øvrigt kan jeg altid høre rytmer og melodier, når jeg skriver på mit tastetur.

Jeg skriver altid ud fra og bygger altid mine tekster op efter en særlig rytme, som jeg fornemmer i sproget og i mig selv.
Det er svært at forklare, men det kan ligesom bare mærkes...
En Kort. Kort. Laaaaang. Hurtig. Hurtig. Stop.
Et Hop.
En meget lang sætning med lidt faktuel information. Klik. Klik. Klik. Lang. Kort.
Lang. Lang. Kort.

Kan I høre det?
Det er jo også en slags musik...